top of page

מדריך למאמץ כלב בוגר

מזל טוב! חבר חדש הגיע לביתכם.

 

בעמוד זה תמצאו הנחיות ועצות לטיפול. כל שינוי בתנאי המחיה של הכלב, כמו מעבר למקום חדש גם אם הוא משופר, יוצר על הכלב לחץ גדול. יש לתת לו זמן וחשוב להיות מאוד סובלניים כלפיו.

 

ההתאקלמות של הכלב בביתו החדש יכולה להימשך בין יום אחד עד שלושה חודשים, תלוי באופי שלו ובעברו.

מעדיפים לצפות בסרטון? לחצו כאן

הגעתם הביתה

הגעתם הביתה

לפני שהכלב נכנס הביתה הניחו לו לטייל באזור מגוריכם כשהוא קשור ברצועה, על מנת שיוכל להכיר את הסביבה ובכדי שיעשה את צרכיו בטרם היכנסו הביתה. גם בבית רצוי להוליכו עדיין ברצועה ולערוך לו הכרות עם ביתו החדש. לזכרים במיוחד יש נטייה להרים רגל ולסמן טריטוריה.
אם הנכם רואים שבכוונתו של הכלב להרים רגל, יש לתת משיכה קלה ברצועה  ולומר לו "לא" ,למנוע ממנו לעשות זאת, ולהרחיקו מהמקום, כך הוא יבין שאסור לו לסמן בתוך הבית. 


יש להסביר לכלב באופן ברור, אך לא באלימות, מה מותר ומה אסור לו מיד עם כניסתו לביתו החדש. כל המשפחה צריכה לנקוט בעמדה אחת ולא לבלבל אותו. ההוראות חייבות להיות ברורות, אחידות ועקביות. 


חשוב שלכלב יהיה מקום משלו, בו הוא יעביר את זמנו בשקט וללא הפרעה.
בימים הראשונים יש להימנע מביקורי חברים /שכנים.. הכלב צריך להסתגל למשפחתו החדשה וגם אתם אליו. התקופה הראשונה עם הכלב חשובה מאוד. יש להרגיל אותו לסדר היום של האכלה, טיולים, זמן משחק וזמן מנוחה.
בימים הראשונים מומלץ לא לתת לו יותר מידי תשומת לב וליטופים בתוך הבית, את רוב תשומת הלב, את הליטופים ואת האהבה אתם צריכים לתת לו בזמן הטיולים ומחוץ לבית, זאת כדי שהוא לא יקשר אליכם באופן אובססיבי ולא יחוש נעזב ונטוש כשאתם משאירים אותו לבד. הכלב צריך להתאקלם בהדרגה לביתו החדש ולחוש ביטחון בקשר החדש.

טיפוח וניקיון

יתכן והכלב יהיה מבולבל בימיו הראשונים בבית ויישכח את הרגלי הניקיון שלו. על כן יש להתייחס אליו כמו אל גור: להוציא אותו מספר פעמים ביום לטיולים,יותר מהמינימום הנדרש שהוא שלוש פעמים ביום. כמו כן לעקוב אחרי פעולות המעיים  של הכלב כדי להתאים את זמן האוכל לזמן היציאה. כשהוא עושה צרכיו בחוץ ללטף אותו ולעודד אותו על כך באמצעות חטיף קטן. אם הכלב עשה במקום מסוים בחוץ, חיזרו לשם בפעמים הבאות. יש סיכוי טוב שהוא יחזור לעשות שם את צרכיו.

במידה והכלב עושה צרכיו בבית יש להגיד לו לא! מידית ובאסרטיביות,אסור להכות אותו, צריך לקחת אותו החוצה ברצועה,גם אם עשה צרכיו בבית.


שימו לב: במידה והכלב שלכם עשה צרכיו בבית בזמן שלא ראיתם, אין להעניש אותו על כך, הכלב לא יבין ממה נובע הכעס שלכם. אין לנסות להראות לו או להסביר לו מה שהוא עשה בשום אופן, אסור להתייחס אליו באלימות, ואין להעניש אותו בדיעבד. רק אם תתפסו אותו מספר פעמים ברציפות בזמן אמת ומיד תגערו בו, הכלב יוכל להבין את רצונכם.

טיפוח וניקיון

יוצאים לטיול

יש לצאת עם הכלב לטיול כשהוא קשור לרצועה מינימום 3 פעמים ביום ולאפשר לו לפחות טיול אחד ארוך כדי שיוציא אנרגיה.

  • לכל כלב רמת אנרגיה אחרת - וודאו שהטיולים מתאימים לאופיו.

  • גם אם הכלב שוהה בחצר במשך רוב שעות היום, עדיין צריך לעשות איתו טיול מחוץ לחצר לפחות פעם ביום. דבר זה ימנע את  בריחתו מהבית אל מקומות אחרים. ובדרך זו יכיר גם כלבים אחרים וגם את הסביבה.

יוצאים לטיול

שיהיה לבריאות

חיסונים:  חובה לחסן נגד מחלת הכלבת אחת לשנה וחשוב להקפיד על טיפול מונע נגד תולעת הפארק אחת ל 3-4 חודשים. כל עוד הכלב אינו מחוסן, צריך להימנע ממגע עם כלבים אחרים שאינם מחוסנים ועם מגע עם צואה של כלבים אחרים. חיסון משושה אצל כלבים  בוגרים ייעשה אחת לשנה.

טפילים: חשוב לאבק/לרסס את הכלב או לטפטף טיפות מיוחדות להכחדת טפילים על פי המלצת הווטרינר ובהנחייתו.  להקפיד על הברשה ובדיקה יומיומית כדי למנוע פרעושים ו/או קרציות. חשוב לאבק/לרסס גם את מקום מרבצו של הכלב.

שלשול: מתח או החלפת אוכל עלולים לגרום לשלשול. יום אחד של דיאטה מאוכל, (לא של מים) עשוי לשפר את המצב. ביום השני יש לתת מעט מכמות האוכל. אם ביום השני הכלב עדיין משלשל יש ללכת לווטרינר על מנת לקבל טיפול רפואי.
אם הכלב אינו אוכל, מקיא ונראה אפאטי  - יש לפנות מייד לווטרינר.

ברשותכם הפנייה לביקור אצל וטרינר על חשבון העמותה, שתקפה לשבועיים הראשונים מיום האימוץ. שימו לב לפרט המתאים בחוזה האימוץ.

שיהיה לבריאות

מזון

עדיף להאכיל פעמיים ביום.

יש להתאים את זמן הארוחה לאפשרות שלכם לזמני היציאה. קצב העיכול משתנה בין כלב לכלב. פעולת עיכול יכולה להתרחש מיד עם סיום הארוחה ועד ארבע שעות אחרי, לכן צריך להתאים את זמן היציאה לזמן האכילה. דוגמא: לא לתת ארוחה בבוקר אם אתם שוהים מחוץ לבית רוב שעות היום. מסוכן ואסור לתת לכלב מזון חריף ועצמות עוף, קר מידי או חם מידי.

אין להשאיר את האוכל של הכלב בקערה שלו יותר מעשרים דקות, כך הוא ילמד לאכול באופן סדיר.

 

חשוב שהכלב יאכל אחרי שהבעלים סיימו ארוחתם, או בשעות שונות לחלוטין, כדי לא לחזק אצלו את הצד הדומיננטי. אם ברצונכם לפנק אותו בשאריות מזון טעימות חשוב לא לתת מהשולחן אלא  בסוף הארוחה ובקערה שלו. לא לתת לכלב להשמין מדי - השמנת יתר מקצרת את חייו. אם אתם מחליפים אוכל, עשו זאת בהדרגה. כשמוצאים אוכל שמתאים לכלב - רצוי לא להחליף.

אסור לתת חלב (עלול לגרום לשלשול) אך מותר לתת גבינה. אסור לתת עצמות או אוכל מתובל ומטוגן.

אסור לתת שוקולד – זה רעיל לכלבים.

 

על המזון להיות מוגש בטמפרטורת החדר, לא לתת אוכל קר מידי או חם מידי. 
במידה ומצאתם אוכל מזין שכלבך אוהב, אל תשנו את סוג המזון. שינוי מזון עלול לגרום לשלשול.

מזון

חינוך הכלב

לחנך כלב זה תהליך שנמשך לאורך מספר חודשים. צריך סבלנות ועקביות. תרגול המשמעת נעשה בעזרת צ'ופרים וחיזוקים חיוביים. מדהים לראות כמה מהר הכלבים לומדים שמשתלם להם להתנהג יפה.

 

לימוד פעולות פשוטות
 

ההוראה הראשונה שצריך ללמד את הכלב, כדי לאפשר עליו שליטה, הינה לשבת. התרגול ייעשה בסבלנות באווירה נחמדה ובהדרגה: מלמדים את הכלב הוראה אחת בכל פעם. משך הריכוז של הכלב קצר, לכן כדאי לחלק את התרגול ל 5-10 דקות כמה פעמים ביום. כאשר הכלב מבצע יפה את ההוראה, עוברים להוראה נוספת. לא ללמד הוראה חדשה כל עוד אין ביטחון שהכלב קלט והפנים את הקודמת. תרגול המשמעת הוא דרך נהדרת לקשר חיובי עם הכלב. בקשו ממנו לשבת לפני שהוא מקבל אוכל, לפני יציאה וכו'. פעולות פשוטות אלה יעזרו בהקניית מסגרת לכלב. לא משנה כמה זמן ייקח לו לבצע את ההוראה, תמיד יש לעודד אותו בליטוף או בחטיף. הכלב יציית לבעליו מתוך שמחה ורצון לרצות אותו ולא מתוך פחד.

לפני מתן ההוראה יש לנקוב בשמו של הכלב כדי להסב את תשומת ליבו, לאחר מכן תבוא ההוראה. 

לא לצעוק על הכלב  גם אם כועסים. כל עוד אינכם מכירים את הכלב טוב, יש להימנע מתנועות פתאומיות על ידו , במיוחד באזור הצוואר. ככל שתשקיעו יותר, איכות החיים שלכם ביחד תשתפר.

 

לבד בבית

כלבים אינם אוהבים להישאר לבד. כל כלב מגיב אחרת לבדידות שלו. אתם תוכלו לסייע בביטחון שתעניקו לו.  מספר שעות לאחר שהכלב הגיע  לביתו החדש, כדאי להשאיר אותו לבד בבית לזמן קצר (עד 10 דקות). לחזור על פעולה זאת מספר פעמים ובהדרגה להיעדר לזמן ארוך יותר. הכלב ילמד שהבעלים החדש הולך וחוזר לא נעלם לו. יש חשיבות רבה להדרגתיות בתהליך. 

 

במטרה לנטרל את המתח הקשור בעזיבה ובחזרה לבית חשוב לבצע את הפעולות הבאות:
כרבע שעה לפני יציאתכם מהבית יש לסגור את החדרים שאליהם אינכם רוצים שהכלב יכנס.

יש לנתק מגע עם הכלב וחשוב מאוד לא להתייחס אליו בכלל בדקות אלה, כדי שלא יפתח ציפיות שאתם לוקחים אותו איתכם .
בזמן החזרה הביתה, אם הכלב קופץ, נובח או משתולל, חשוב גם כן להתעלם ממנו. לחכות שיירגע ורק אז לתת לו הרבה ליטופים ותשומת לב, אלה כדי למנוע ממנו לפתח לחץ נפשי ולאפשר לו לחוות את היציאה וההגעה שלכם הביתה כאורח חיים רגיל.
לפני צאתכם חשוב להשאיר לו מים, מקום מרבץ משלו, צעצועים ואפילו פריט לבוש עם ריח של בן בית.

חינוך הכלב

ילדים וכלב חדש בבית

אנחנו בטוחים שהילדים מאוד מתרגשים ושמחים שהחלטתם לאמץ כלב, אך חשוב מאוד לתת לו את הזמן שלו ושהחשיפה לבית, לילדים, לחברים ובעצם לכל מה שחדש לו תהיה טובה ולא מלחיצה.   יש לתת לחבר החדש בבית להתקרב אליכם בקצב שלו.  חשוב לזכור כמה כללי זהירות:  לא להתקרב בזמן האוכל ,  לא להכניס ידיים לפה ולנסות לשחק  ובתקופה הראשונה לא מומלץ שילדים ילכו לטייל לבד למנוע בריחות.

ילדים וכלב חדש

חשוב לזכור

  • לא לשכוח קולר + תג עם פרטים.

  • במקרה של אבדה יש ליצור קשר עם מוקד האבדות ומציאות של S.O.S חיות  בטלפון 03-7441010 

  • חשוב להעביר את השבב על שמכם ולדאוג למלא את כל הפרטים. למרכז השבבים לחצו כאן.

  • חשוב להודיע לעמותה ולרשויות על החלפת כתובת או מספר טלפון.     

  • אם אתם נוסעים ומשאירים כלב אצל חברים ומשפחה חשו להשאיר תעודות + טלפון של הווטרינר המטפל.   

  • לעולם לא להשאיר כלב באוטו גם כשיש צל וגם כשהחלון פתוח קצת.  כלבים מתים ממכת חום תוך זמן קצר.  

  • לא לשכוח להשאיר מים טריים בקביעות.

חשוב לזכור

סרטוני הדרכה

סרטוני הדרכה

בחסות:

cropped-logo_big_ver_1.png
logomilatinisraele_large.png
Sos logo small  לוגו רשמי_edited_edited.

אס.או.אס חיות
(האגודה למען בעלי חיים (ע"ר

לוגו מעודכן 5.6.22.png

מוקד עמותת אס.או.אס חיות

ימים א-ה בין השעות 9:00-18:00

ימי שישי בין השעות 9:00-14:00

 03-7441010  03-7441111

office@sospets.co.il

למשלוח דואר: רח' טאגור 38 , ת"א, 6920340

עיגול-לטובה.png
תו מידות עם תאריכים 2023_12.png

© 2019 by SOSPets

הורידו את האפליקציה למאמצים בחנות האפליקציות

bottom of page